Maisto pramonės

Maistiniai H1 klasės konsistenciniai tepalai 

NSF H1 maistinis tepalas

Kritinių taškų maisto pramonės tepimas 

Rūšis

Darbinės temperatūros, ºC

Lašėjimo temp, ºC

Pagrindas

Panaudojimas, savybės

Guolių tepimo tepalai

 

Molyduval     

Soraja BM 2

 

 

 

-20 iki +140

 

 

 

 

-

 

 

Pharm/

Bent

 

Maisto pramonės konsistenciniai tepalai.

Šviesus, besilikonis normalių apkrovų tepalas universaliam maisto pramonės įrengimų kritinių tepimo taškų tepimui. Ypatingos atsparumo vandeniui, sultims, padažams savybės. Riedėjimo ir slydimo guoliai, slydimo paviršiai, kabliai, konvejeriai. Rusvas. USDA H1; KP2K-20; ISO-L-XBCEB2.

 

 

Molyduval     

Soraja BM 2T

 

 

 

-20 iki +140

 

 

 

 

-

 

 

Pharm+ PTFE

Maistiniai tefloniniai tepalai.

Tefloninis antifrikcinis  baltosios bazinės alyvos pagrindo tepalas sunkiai apkrautiems (HD – Heavy Duty kategorija) guoliams ir dantračiams. Didelis procentas švariausio “Food-Grade” maistinės klasės PTFE tirštiklio užtikrina ženklų trinties sumažinimą ir avarinį tepimą. Šalina strigimus, trūkčiojimus. Baltas. NSF/USDA H1; KPF2K-20; ISO-L-XBCEB2.

 

 

Molyduval     

Soraja AKM 2

 

 

 

-20 iki +180

 

 

 

 

250

 

 

Pharm/ Al Cmplx

Baltas aliuminio komplekso tirštiklio pagrindo tepalas su geromis aukštatemperatūrinėmis ir paralelinėmis atsparos drėgmei savybėmis. Puikios antikorozinės savybės, atlaiko nuplovimą šaltu, karštu ir net druskingu vandeniu bei rūgštiniais padažais. Baltas. KP2N-20; ISO-L-XBDHB2.

 

Molyduval     

Soraja CHA 2

 

 

 

-30 iki +120

 

 

140

 

 

Sint/ Ca-Anh

 

Prailginto keitimo intervalo pilnai sintetinis ilgaamžis maistinis tepalas

darbui ekstremaliais režimais ir padidintos drėgmės aplinkoje. Puikus rišlumas, skvarbumas, atsparumas nuplovimui. Rusvas. KHC2K-30; ISO-L-XCCHA2.

 

Molyduval     

Soraja CHA 1P

 

 

 

-30 iki +120

 

 

140

 

 

Sint/ Ca-Anh

 

Specialios konsistencijos maistinis tepalas mėsos smulkintuvams – kuteriams.

Prailginto keitimo intervalo, atsparus nusitaškymui, išcentrinėms jėgoms. Baltas.  KPHC1K-30; ISO-L-XCCHB1

 

Aukštoms temperatūroms

 

Molyduval     

Soraja BA 2HV

 

 

 

 

 

-30 iki +220

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

Sintet PAO+ bentonit

 

 

 

Šviesus, aukštatemperatūrinės sintetinės bazinės alyvos pagrindo universalus tepalas sunkiai termiškai apkrautiems maisto pramonės guoliams. Užtikrina ypatingai gerą atsparumą vandeniui, karšiems garams. Rusvas. KHC2R-30; ISO-L-XBGEA2.

 

 

Molyduval     

Soraja BA 2HVT

 

 

 

-30 iki +220

 

 

-

 

 

Sintet + PTFE

 

Aukštatemperatūrinis baltas, Teflono / PTFE sudėtyje turintis tepalas maisto pramonės įrengimų lėtaeigiams mazgams.

Atspara smūginėms apkrovoms, vibracijoms, ėsdinimui. Ypač kaitrinių granuliatorių velenų guoliams. KPFHC2S-20; ISO-L-XBGIB2.

 

Molyduval    

Soraja HT 2

 

 

 

-40 iki +220

 

 

-

 

 

Sintet PAO+ Al Cplx

 

Sintetinis, aukščiausios klasės ekstremalių (tiek žemų, tiek aukštų) temperatūrų aplinkos tepalas. Išlieka elastingas, nesukietėja, nesudaro sąnašų ir nekemša tepimo kanalų. KPHC2P-40; ISO-L-XDEIB2.

 

IKV

Zarox C 2005

 

 

-30 iki +300

 

-

 

PFPE + PTFE

Novatoriškos technologijos nedegus aukštatemperatūrinis tepalas Per-FluorAlkil-Poli-Eterių alyvos ir Teflono tirštiklio pagrindu. Inertiškas agresyvioms cheminėms terpėms. Nenugaruoja dirbant net pastoviose +300ºC temperatūrose, užtikrindamas keleris kartus ilgesnius keitimo intervalus nei standartiniai sintetiniai tepalai. Maistinė NSF H1 klasifikacija.

 

Žemoms temperatūroms

 

Molyduval    

Soraja BA 1LV

 

 

 

 

 

 

-52 iki +170

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

Sint PAO / Bent

 

 

 

 

Sintetinis žematemperatūrinis tepalas normaliai apkrautiems, didelių apsukų maisto pramonės įrengimų guoliams. Nemuilinio pagrindo tirštiklis užtikrina puikų atsparumą vandeniui. Išskirtinės žematemperatūrinės savybės. Lengvai pumpuojasi ilgomis atkarpomis nekimšdamas lubrikatorių. Rusvas. KHC1R-50; ISO-L-XEEIA1.

Soraja BA 2LV – didesnio NLGI 2 tirštumo.

 

 

Molyduval    

Soraja BA 2 PT

 

 

 

-50 iki +160

 

 

-

 

Sint + PTFE

Tefloninis sintetinis, aukščiausios klasės žematemperatūrinis, svyruojančių ekstremalių (nuo ypatingai žemų iki aukštų) temperatūrų aplinkos tepalas. Išlieka elastingas, atsparus smūginėms apkrovoms, mažina dilimą. Baltas. KPFHC2R-50; ISO-L-XEDEB2.

 

Atsparūs nuplovimui

 

Molyduval    

Soraja C 302

 

 

 

 

-25 iki +120

 

 

 

 

-

 

 

 

 

Sint/ Ca

 

 

 

Bespalvis, labai lipnus, ypač vandens nuplovimui atsparus, kalcio tirštiklio pagrindo tepalas. Šlapiems, didelės drėgmės aplinkos, po pamainos nuplaunamų vandens čiurkšle įrengimų guoliams

 

 

Molyduval    

Soraja C 532

Soraja C 531

 

 

-20 iki +180

-25 iki +180

 

 

250

250

 

 

Sint /Ca Cplx

Aukščiausios klasės atsparumo drėgmei sintetinis maistinis tepalas.

Šviesus, lipnus, atsparus padidintoms temperatūroms bei nuplovimui riedėjimo ir slydimo guolių tepalas. Geras penetracinis stabilumas, puiki rišamoji galia. Baltas.

 

Specialaus tepalo parinkimas bet kuriam maisto pramonės įrangos mazgui

Maisto pramonės guolių tepalas atsparus vandens nuplovimui

Food Grade grease tepimas

MOLYDUVAL Soraja BM 2 (senesniu pavadinimu Soraja B 282)  yra šviesios spalvos, normalių apkrovų tepalas universaliam maisto pramonės įrengimų kritinių tepimo taškų tepimui. Turi ypatingai geras atsparumo vandeniui savybes.

MOLYDUVAL Soraja BM 2 gali būti naudojamas atsitiktinio kontakto su apdirbama produkcija maisto pramonės įrengimų komponentėms, kadangi visos tepalo sudedamosios dalys atitinka NSF ir USDA H1 reikalavimams.

Maistinio guolių tepalo savybės :

  • netoksiškas
  • ypatingai atsparus nuplovimui šaltu ar karštu vandeniu, emulsijomis, sultimis, padažais
  • taip pat atsparus alkoholiams ir rūgštims
  • sudėtyje neturi galinčio veltis ir teršti įrangą silikono
  • dėl efektingo oksidacinio atsparumo gauti prailginti tepimo intervalai
  • Visos komponentės atitinka USDA H1 ir FDA normatyvams

Guolių tepalo pritaikymas maisto pramonės įrangai :

  • Riedėjimo ir slydimo guolių tepimui
  • Maisto pramonės paviršių tepimui, pvz. skerdyklų ir mėsinių stalų, konvejerių, mėsos talpų, indų tepimui
  • Kranų ir čiaupų tepimui bei sandarinimui, net daryklose veikiamiems pratekančio alaus

Food Safety

Health and safety are priorities for food, drink and drug manufacturers. Standards of cleanliness and hygiene are as important on the shop room floor as in hospital operating rooms. But when it comes to production equipment, lubrication keeps the business of feeding and healing the nation on track.

Lubricant leakages and maintenance are an inevitable part of all industries. Lubricants do not discriminate against the materials with which they come into contact. So the food-processing and pharmaceutical industries have additional challenges in selecting the right lubricants to do the job. This article looks at the previous, current and future standards relating to lubrication in this industry.

What is a Food-Grade Lubricant

Food-grade lubricants must perform the same technical functions as any other lubricant: provide protection against wear, friction, corrosion and oxidation, dissipate heat and transfer power, be compatible with rubber and other sealing materials, as well as provide a sealing effect in some cases.

In addition, different applications within the food and drugs business demand that lubricants resist degradation from food products, chemicals and water/steam, must exhibit a neutral behavior toward plastics and elastomers, and have the ability to dissolve sugars. These oils must also comply with food/health and safety regulations, as well as be physiologically inert, tasteless, odorless and internationally approved.

Lubricants can be subjected to intense environmental contaminants. A corn-milling environment generates significant dust. Although not as hard as silica-based dust, it still presents a problem for filtration. A meat plant requires stringent steam cleaning at all times, so the risk of water contamination is high. Some plants experience as much as 15 percent by volume of water in their gear oils.

Another aspect of lubrication contamination that poses a risk to food-grade lubricants is the growth of microorganisms such as bacteria, yeast and fungi. While these can be a risk in industrial environments, the opportunity for contamination in the food-production environment is even greater.

Food-Grade Categories

The United States Department of Agriculture (USDA) created the original food-grade designations H1, H2 and H3. The approval of a new lubricant and its registration in one of these categories depends on the list of the ingredients.

H1 lubricants are food-grade lubricants used in food-processing environments where there is the possibility of incidental food contact.

H2 lubricants are food-grade lubricants used on equipment and machine parts in locations where there is no possibility of contact.

H3 lubricants are food-grade lubricants, typically edible oils, used to prevent rust on hooks, trolleys and similar equipment.

Deciding whether there is a possibility of contact is tough, and many have erred on the side of safety with respect to selecting H1 over H2.

Approval and Compliance

Approval and compliance was, in the past, the responsibility of the USDA. The agency is considered an internationally renowned authority on consumer safety issues with regard to the food-processing industry. Its efforts essentially covered federally inspected meat and poultry facilities, but were rapidly adopted by other sectors such as fisheries and retail food operations.