Pašarų granuliavimo tepalas

Grūdinių pašarų granuliatoriaus tepalas

Maistinis tepalas augalinių granulių gamybos linijai

Produktas


 

Molyduval    

Soraja BA 2HV

 

 

 

-20 iki +220

 

 

 

 

-

 

 

 

Sint/ Bent

Maistinių granulių gamybos tepalai.

Ypač aukšto klampumo sintetinės bazinės alyvos pagrindo maistinis tepalas lėtaeigiams sunkiai apkrautiems vibraciniams guoliams. Ypač tinka maisto ir pašarų pramonės aukštų temperatūrų granuliatorių velenų guoliams. Rusvas. KHC2R-20; ISO-L-XBGEA2.

Plačiai naudotinas gyvūnams (katės, šunys) gaminamo ėdalo granuliatoriams. Žemės ūkyje - pašarinių šiaudų granuliatoriams / presams, rapsų išspaudų presams.

Atitinka granuliavimo presų pašarų, gyvūnų maisto gamybai :

KAHL, PROMILL, CPM, UMT, VAN AARSEN

 

 

Molyduval    

Soraja BA 2HVT

 

 

 

-20 iki +220

 

 

 

 

-

 

 

Sint/ Bent

 

Tas pats granuliatorių tepalas su papildomais Teflono priedais ekstremalioms apkrovoms, guolių ėsdinimo apsaugai. Baltas. KPFHC2S-20; ISO-L-XBGIB2.

 

Specialus maistinis atsparus vandeniui tepalas

MOLYDUVAL Soraja BM 2 (senesniu pavadinimu Soraja B 282)  yra šviesios spalvos, normalių apkrovų tepalas universaliam maisto pramonės įrengimų kritinių tepimo taškų tepimui. Turi ypatingai geras atsparumo vandeniui savybes.

MOLYDUVAL Soraja BM 2 gali būti naudojamas atsitiktinio kontakto su apdirbama produkcija maisto pramonės įrengimų komponentėms, kadangi visos tepalo sudedamosios dalys atitinka NSF ir USDA H1 reikalavimams.

Savybės

·  netoksiškas

·  ypatingai atsparus nuplovimui šaltu ar karštu vandeniu, emulsijomis, sultimis, padažais

·  taip pat atsparus alkoholiams ir rūgštims

sudėtyje neturi galinčio veltis ir teršti įrangą silikono 

  • efektingo oksidacinio atsparumo gauti prailginti tepimo intervalai
  • Visos komponentės atitinka USDA H1 ir FDA normatyvams

Pritaikymas

  • Riedėjimo ir slydimo guolių tepimui
  • Maisto pramonės paviršių tepimui, pvz. skerdyklų ir mėsinių stalų, konvejerių, mėsos talpų, indų tepimui
  • Kranų ir čiaupų tepimui bei sandarinimui, net daryklose veikiamiems pratekančio alaus

Naudojimo patarimai

Tepti rankiniu slėgikliu ar automatine tepimo sistema. Išvalykite guolį. Užpildykite jį per pusę, greitaeigį – trečdaliu, lėtaeigį – pilnai. 

Maitinių granulių įrangos tepimas

Granulių gamybos linija nėra kažkas sudėtinga ir brangi. Štai jo komplektas:

  • Konvejerio juosta, per kurią žaliava tiekiama į smulkintuvą;
  • ciklonas, siurbimo oras;
  • Džiovintuvas, kuris pašalina drėgmę iki mažiausiai 10%.

Po džiovyklos žaliava patenka į plaktuko tipo smulkintuvą. Iš išvesties gaunamos 1-3 mm dydžio dalelės, kurios po granulatoriaus yra aušinamos ventiliatoriumi. Ant specialios stalo granulės yra atskirtos nuo placerių. Du produktų tipai supakuoti į atskiras linijas. Priklausomai nuo veiklos, linijos kaina yra nuo 2 iki 9 milijonų rublių. Žolelių granulių įranga laikoma pigia ir pelninga. Ji greitai atsiperka ir nereikalauja daug priežiūros personalo.

ŽOLELIŲ GRANULĖS

Gyvūnų ir naminių paukščių granulių naudojimas yra labai veiksmingas. Amino rūgščių, karotino, vitaminų, turinys skatina geresnį įsisavinimą ir virškinimą maisto į gyvūnų ir paukščių organizme. Kaip rezultatas, karvė duoda daugiau pieno 10%, paukštienos - daugiau kaip 15% kiaušinių ir jauniems gyvūnams nuo penėjimo pridėti svorį iki maždaug 20%.

Žolelių granulių gamyba yra populiari visose Europos ir Azijos žemyno dalyse. Išimtis yra galbūt tik dykumos ir pusiau dykumos. Verta paminėti, kad tokių produktų gamybai būtina naudoti jaunus augalus. Galų gale, tik juose yra daugiau kaip 20% baltymų, tik jie turi daug mikroelementų ir amino rūgščių. Ir tik iš jaunų augalų bus gaminamas aukštos kokybės maistas gyvūnams ir paukščiams.

ALAUS

Pasėlių perdirbimo linijose galite naudoti aliejaus tiek javus, tiek ingredientus. "Alus" taip pat naudoja žolelių granulių gaminimo įrangą. Miežių grūdai gaminami naudojant linijas. Šis alus turi būti, iš kurio skysčio komponentas yra atskirtas. Europos šalys (Vokietija, Čekija, Austrija) užsiima derliaus nuėmimu būsimiems brandintiems apyniams. Jis taip pat yra granuliavimo procesas ir tiekiamas alaus darykloms. Granulių apyniai yra plačiai naudojami, nes juos galima laikyti ištisus metus.

Linijų naudojimas neapsiriboja pašarų, degalų, pagamintų alaus gamybai, gamybai. Jie naudojami visur, kur reikalingas augalijos apdorojimas: arbatos, vaistų, maisto priedų, prieskonių gamyba. Šiandien ši įranga yra reikalinga ir aktuali. 

SAVO VERSLĄ: ŽOLELIŲ MILTŲ IR ŽOLELIŲ GRANULIŲ GAMYBĄ

Kaip žinoma, daugelio rūšių ūkių pagrindinė mityba yra žolė. Tačiau šviežia žolė yra prieinama nuo pavasario iki rudens. Vasarą jis yra išaugintas būsimam naudojimui ir džiovinamas šieno, kuris eina į gyvūnų pašarus. Tačiau tai labai sunku ir ilgai. Norint išsaugoti pakankamą šieno kiekį žiemos laikotarpiu, reikia daug vietos. Ir galiausiai, sausame šieno (ypač ilgai laikant) maistingųjų medžiagų tiekimas yra daug mažesnis nei šviežios žolės. Šiuolaikinės technologijos leido sukurti naujus žolės derliaus nuėmimo būdus, kurie padeda išlaikyti jai naudingesnius komponentus. Tai apima vitaminų žolelių miltų ir žolelių granulių gamybą.

Naujos kartos pašarai

Kas yra vaistažolių miltai? Šis baltymas Pašarai galvijininkystei ir paukštininkystei, gautų iš augalinės ankstyvosiose vegetatyvinių etapais dirbtinai džiovintų žolių (pirmasis etapas išvaizda žiedpumpurių), džiovinti aukštoje temperatūroje ir sumaltas į miltelius. Žolelių miltai naudojami kaip šieno pakaitalas ir kaip kokybiškas vitaminų papildas, kurių sudėtyje yra daugiau karotino, kartu su šiurkščiavilnių arba koncentruotais pašarais. Specialios žolių miltų gamybai skirtos įrangos naudojimas leidžia išvengti didelių žaliavų nuostolių, kurie pastebimi natūraliai žolei džiovinant (ištraukiant ūglius, geles ir lapus). Taip pat šis gamybos būdas neleidžia atsirasti drėgmės ir įvairių biocheminių bei mikrobiologinių procesų srauto. Žolė pagaminta iš žolelių miltų. Granulės yra tinkamos saugoti, skirtingai nuo šieno, kurios gali būti formuojamos, formuojamos arba supuosamos įprastu būdu. Ekspertai pasakyti, kad, kai džiovinti žolė dirbtinai turinys šėrimo vienetų yra padidinamas ne mažesniu negu 1,5 karto, baltymai - 1.6, angliavandenių - už 3,5, ir karotenas - 7-8 kartus. Be to, žolelių miltus ir granules lengviau virškinti nei šieno, leidžia jums gauti gerą svorio ir pieno derlių. Vakaruose šis pašaras buvo plačiai naudojamas pašarų gamyboje, pirmiausia naminių paukščių, kiaulių ir jaunų galvijų pašaruose.

Žolelių miltų ir granulių gamyba iš šviežių žolių yra perspektyvus verslas, nes sultingų pašarų derlius yra kelis kartus didesnis už grūdų derlių. Tačiau reikalavimas griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir brangios technologijos yra labai brangus. Ši gamyba apima nepertraukiamą procesą, atliekamą integruotu visų žolelių miltų gaminimo etapų mechanizavimu. Šie etapai apima žolių masę, žaliavų pakrovimą ir vėlesnį jų transportavimą, džiovinimą, šlifavimą, laikymą. Leiskite mums juos išsamiau išnagrinėti.

Žolelių miltų ir žolelių granulių gamybos procesas

Pasiūlymai dėl franšizių ir tiekėjų

Kaip žaliava miltų gamybos naudojamas pasėjamos vienmetės ir daugiametės žolės, pievos žolę su dideliu kiekiu ankštinių ir pan. D., vikiai avižų, liucerna, dobilai, ožkos rūta, dilgėlių, lubinai. Iš išaugintų žolių rūšies priklauso pašaro maistingosios vertės. Pastarasis patvirtintas veterinarijos sertifikatu ir (arba) cheminės laboratorijos išvada. Kaip yra su šviežių pašarų, yra trys pagrindinės rūšys medžiagų: žolės, ankštiniai (alfalfa ar dobilų, mažiausiai - ožkos Rue), ankštinių mišinys (vikių-avižų mišinio ar pan...).

Pjovimo pupelių aukštis turi būti apie 50 centimetrų. Optimalus derliaus nuėmimo laikas dobilų ir liucernos gamybai žolelių miltų yra pasibaisėjimo etapas. Šio etapo trukmė yra maždaug 21 diena. Tai reiškia, kad per vegetacijos laikotarpį, kai supjaustomos pupos, galima surinkti 3-4 pilnus kokybės žaliosios masės gabalus. Išėjimo etapo metu žolės pradeda pjauti į vamzdį (per šį laikotarpį augalų aukštis yra apie 30 cm). Galutinio produkto kokybė labai priklauso nuo pjaustytų žaliavų ar žolelių miltų kokybės. Vienos pjaustytos žolės rekomenduojama naudoti ne ilgiau kaip 12 dienų. Moksliškai nustatyta, kad labiausiai karotinas augaluose yra ryte nuo 6 iki 10 val. Tada jo lygis pradeda mažėti ir 20 valandų jo skaičius gali sumažėti 4-6 kartus, lyginant su pradiniu. Taigi, siekiant išsaugoti didžiausią sumą karotino žaliavoje pašarų kultūroms yra geriausia pjauti ir kapoti per anksti ryte, bet, žinoma, ne visada yra reikalavimas, kad gali būti įvykdyti.

Norėdami padidinti džioviklių produktyvumą, turite kuo geriau išvalyti žolę. Didžiausias leistinas dalelių dydis pirmuoju žaliavų pirkimo etapu neturėtų viršyti 110 mm. Bent 80% jo bendro tūrio turi būti iki 30 mm dydžio dalelių. Patikėkite, laikas, kurį praleisite pjaustytuvo peiliui pjaustyti ir sureguliuoti, ateityje atsiperks degalų taupymu (viena iš didžiausių išlaidų) ir gerokai pagerins produktų kokybę.

Bendras svorio praradimas pjaunant žolę ir pakrovimas į transportą neturėtų būti didesnis kaip 2%. Dėl derliaus nuėmimo žolės masės su savo vienu metu frezavimo reikalinga speciali įranga: Savaeigių pašarų kombainai ( "Don-680", "MARAL-125", KSK-100A, ir tt...), pusiau įrengtos savaeigė kombainai ( "Polessye-3000"), savaeigė kompleksai arba traukiamieji pašarų kombainai su traukos klasėmis 1,4; 2 ir 3. Tuo pačiu metu kombainas pritaikytas mažam pjovimui.

Labai svarbu nustatyti žemės masės transportavimo į tolesnio žaliavų perdirbimo vietą procesą. Tokiu atveju negalima leisti prarasti ar užteršti: laikotarpis tarp pjaustymo ir jos džiovinimo (įskaitant laikymo laikotarpį džiovinimo įrenginyje) neturėtų trukti ilgiau kaip 2-3 valandas. Faktas yra tas, kad susmulkinta žolė laisvai krūvoje greitai pašerina, taigi praranda savo vertingiausias savybes. Tam, kad išvengtumėte to, reikia sinchronizuoti transporto ir džiovyklos darbą. Kaip transporto priemonę naudojamos traktoriaus priekabos ir savivarčiai su papildomomis akių pusėmis. Šonai sumažins nuostolius, išlaikys žolę pakrovimo, transportavimo ir iškrovimo metu.

Taigi, mažiau nei po trijų valandų po pjovimo žolė turi patekti į džiovinimą, po to žolės masė bus įmirkyta į miltus. Smulkintoji masė tiekiama į padavimo dėžės džiovinimo įrenginį, iš kurio jis transportuojamas į džiovinimo būgną kartu su konvejeriu ir nuolydžiu konvejeriu. Džiovinimas atliekamas žaliavos šildymo temperatūroje ne daugiau kaip 70 ° C. Gatavo žolelių miltų santykinė drėgmė turėtų būti 8-12%, o žolelių pjovimas - 10-15%. Šių reikalavimų (pvz., Žaliavų džiovinimas 5-6%) pažeidimas gali sukelti masinį karotino ir baltymų praradimą, taip pat padidėti ugnies rizika. Masės nusausinimas gali perkrauti trupintuvo variklį ir dažnai užtverti groteles. Karotino nuostoliai, džiovinant pagal reikalavimus, neturėtų būti didesni nei 5%, o sausosios medžiagos nuostoliai - ne daugiau kaip 2%.

Už aukštos temperatūros džiovinimo gali būti naudojami džiovinimo vienetų (jie skiriasi pajėgumą - nuo 0,5 iki 1,5 tonų sausos medžiagos per valandą), arba žemos temperatūros džiovintuvas, kur oras yra pašildomas iki 100-130 ° C naudojant šilumos generatorių, o masė yra apdorojami elektromagnetinio lauko Ultraaukšto kuris leidžia žymiai pagreitinti procesą ir pagerinti produktų kokybę. Iš baliono išėjimo iš džiovintos masės išleidžiamos sunkiosios dalelės ir užsienio įdėklai.

Naudojant tą pačią liniją iš gautų žaliavų, galima gaminti žolelių miltus, žolelių granules ir žolelių pjovimą. Žolių pjovimo gamybos technologija apskritai yra ta pati. Vienintelis skirtumas yra tai, kad sausas svoris ciklono nepatenka į malūnėlis (už miltų gamybos) ir specialiame rezervuare arba priekaba, kur jis saugomas pagal priešgaisrinės saugos taisyklių dvidešimties valandų minimumą, ir tada siunčiami į sandėlį lygio drėgmė 17-19%. Žolės pjovimas užima gana didelį kiekį, todėl kitame gamybos etape yra tikslingiau nuplauti. Tam reikės papildomos įrangos - spaudos briketavimo mašinos, kurios suspaudžia pjaustymą 13% drėgmei briketuose. Baigus darbą, būtina patikrinti, ar spaudos kanaluose nėra drėgmės masės virš 12%.

Pasiūlymai dėl franšizių ir tiekėjų

Jei šiame etape pasibaigs pjovimo produkcija, tada, kai gaminama žolelių miltai ir granulės, tai yra toli nuo pabaigos. Vienas iš svarbiausių žolelių miltų kokybės kriterijų yra karotino procentas. Nes nauja žolė masės procentinę perdirbimo neišvengiamai sumažėja iki sumažinti oro tiekimo nuostolių yra įvestas dirbtinai auginami arba antioksidantų santohin diludin čia 0,02% dozės masės perdirbtų pašarų. Tai leidžia sumažinti karotino nuostolius 2-2,5 karto. Antioksidantai turi būti ištirpinti užpildu, kurio vaidmuo yra riebalai arba vanduo (hidrochlorido rūgšties santohino atveju).

Kitame etape po šlifavimo atliekamas žolelių miltų granuliavimas. Ši procedūra turi keletą privalumų. Granules yra patogiau naudoti (paskirstyti gyvūnams). Tokia forma gali sumažinti poreikį saugyklų 3-3,5 kartus (ypač lyginant su žolės pjovimo), siekiant sumažinti nuostolius transportavimo ir sandėliavimo metu, taip pat patogiau pakrauti ir iškrauti mechanizuotą sandėlį.

Granuliavimas atliekamas naudojant specialią įrangą - atskirus granulatorius su žiedinėmis matricomis arba granuliavimo linijomis. Granuliatoriaus bunkeryje formuojamos tam tikro skersmens granulės. GOST 18691-88 grūdų skersmuo turi būti 3,0-25,0 mm (Dažniausiai vaistažolių granulės, 8 mm skersmens), ilgis - ne daugiau kaip du skersmenys, tankis - 600-1300 kg / m3, o kroshimost - ne daugiau kaip 12%, masės dalis kietųjų medžiagų žolelių miltų turėtų būti per 88-91% (drėgmės - 12-9%), granuliuoto - 85-90% (drėgmės - 15-10%). Drėgmės lygis yra labai svarbus, nes tai priklauso nuo gatavo produkto kokybės.

Kai miltai suspaudžiami, granulių temperatūra žymiai padidėja, ir jas reikia greitai šalinti iki aplinkos temperatūros. Lėtas aušinimas sukelia didelius karotino nuostolius. Aušinimas neturėtų užtrukti ilgiau nei 15 minučių, tada karotino nuostolis bus nereikšmingas ir atitinka normą iki 5%. Dėl šių priežasčių, po to, kai buvo granuliatorius paduodama į aušinimo konvejerio, kur jie yra aušinamas pavojinga oro srautas iš ventiliatoriaus, ir ant jo - sijojant lentelę, kurioje sklaida yra atskirta nuo suformuotų granules. Plokštelės ir išmesti granulės grąžina granuliuotoją varžtu konvejeriu, o granulės, atitinkančios GOST reikalavimus, siunčiamos į svarstykles. Paruoštos žolelių granulės išpilamos į popierinius trisluoksnius kraftinius maišelius, kurių talpa nuo 30 iki 50 kg, arba maišai iš 1000 kg didelio maišelio. Paprastai granulės maišeliuose, kurių svoris 30-50 kg, parduodamas mažmeninės prekybos arba mažos didmeninės prekybos srityje, o "Big-Begi" pakuotės yra vidutinio dydžio. Didžiosios didmeninės traumos granulės dažniausiai pakraunamos krovininiu transportu. Pakuotės metu gaminio temperatūra turėtų būti lygi aplinkos temperatūrai (leidžiama viršyti 8 ° C). Užpildyti maišai yra siuvami mašomis su nedidelėmis dalimis ir sumaišomi ant padėklų, kurių aukštis - iki dviejų metrų. Norėdami perkelti padėklus, išsiųsti maišus į sandėlį, iškrauti ir pakrauti, reikės universalų krautuvų.